Jamieho král pudinků
22. 3. 2008
Jamieho král pudinků
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str. 282, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 - 6 porcí:85 g másla 4 vejce 550 ml mléka 115 g jemné strouhanky 225 g pískového cukru (nejlépe vanilkového) 4 rovné lžíce džemu (nejlépe malinového)
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 150°C (plyn na stupeň 2). Tři vejce rozdělíme. Žloutky dáme do mísy a čtvrté vejce k nim vyklepneme vcelku; všechno rozšleháme. Přidáme mléko, strouhanku a 85 g cukru. Na dno zapékací misy rovnoměrně rozetřeme džem. Krémovitou směs z vajec a mléka nalijeme na džem. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu, dokud směs neztuhne.
Tři zbylé bílky vyšleháme do sněhu, pak pomalu přišleháváme cukr jako při přípravě bezé. Sníh navršíme na upečený pudink, a potom ještě na 15 minut strčíme do trouby a pečeme, až bílky ztuhnou a na povrchu lehce zhnědnou.
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str. 282, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 - 6 porcí:
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 150°C (plyn na stupeň 2). Tři vejce rozdělíme. Žloutky dáme do mísy a čtvrté vejce k nim vyklepneme vcelku; všechno rozšleháme. Přidáme mléko, strouhanku a 85 g cukru. Na dno zapékací misy rovnoměrně rozetřeme džem. Krémovitou směs z vajec a mléka nalijeme na džem. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu, dokud směs neztuhne.
Tři zbylé bílky vyšleháme do sněhu, pak pomalu přišleháváme cukr jako při přípravě bezé. Sníh navršíme na upečený pudink, a potom ještě na 15 minut strčíme do trouby a pečeme, až bílky ztuhnou a na povrchu lehce zhnědnou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář