Jamieho salát z těstovin, rajčátek a černých oliv
22. 3. 2008
Jamieho salát z těstovin, rajčátek a černých oliv
(Jamie Oliver:"Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str.111, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 porce:310 g těstovin (menší tvary, např, těstovinová rýže) 3 stroužky česneku 250 g červených rybízových rajčat
1 hrst černých oliv bez pecek 2 lžíce čerstvé sekané pažitky 1 hrst čerstvé bazalky 1/2 salátové okurky 4 lžíce (nebo podle chuti) bílého vinného octa 7 lžíc extra panenského olivového oleje sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy:
Ve velkém kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu. Vsypeme těstoviny spolu celými stroužky česneku a uvaříme je "al dente". Těstoviny scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou a přesypeme těstoviny do přiměřené mísy. Nasekáme rajčatka, olivy, pažitku, bazalku, okurku na kousky, asi o polovinu menší než těstoviny a přisypeme do mísy k těstovinám. Do malé misky vymáčkneme uvařené vnitřky stroužků česneku ze slupky, rozmačkáme je, ochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Touto směsí pokapeme salát, který případně podle chuti ještě dosolíme.
(Jamie Oliver:"Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str.111, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 porce:
Postup přípravy:
Ve velkém kastrolu přivedeme osolenou vodu k varu. Vsypeme těstoviny spolu celými stroužky česneku a uvaříme je "al dente". Těstoviny scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou a přesypeme těstoviny do přiměřené mísy. Nasekáme rajčatka, olivy, pažitku, bazalku, okurku na kousky, asi o polovinu menší než těstoviny a přisypeme do mísy k těstovinám. Do malé misky vymáčkneme uvařené vnitřky stroužků česneku ze slupky, rozmačkáme je, ochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Touto směsí pokapeme salát, který případně podle chuti ještě dosolíme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář