Jamieho zmrzlinový dezert s pekanovými ořechy a espressem
22. 3. 2008
Jamieho zmrzlinový dezert s pekanovými ořechy a espressem
(Jamie Oliver: "Návraty šéfkuchaře", díl "Vegetariáni", seriál BBC2, zařazeno a upraveno pro DDK v březnu 2004)
Suroviny:
1 balení vanilkové zmrzliny (1 porce = 2 kopečky) 2 hrsti pekanové oříšky nebo mandle hrst moučkového cukru 4 lžíce vody 1/2 šálku silné kávy espresso na jednu porci javorový sirup nebo med
Postup přípravy:
Dvě hrstky pekanových ořechů nebo mandlí dáme na plech, přidáme asi jednu hrst moučkového cukru a čtyři lžíce vody. Dobře promícháme až se vlhká cukrová směs na oříšky nalepí. Pak je rozprostřeme po celém povrchu plechu a opražíme v rozehřáté troubě při 180°C asi za 40 minut.
Mezitím uvaříme hodně silnou kávu - espresso. Do každé skleničky dáme asi dvě velké porce dobré vanilkové zmrzliny, do poloviny skleničky nalijeme studenou kávu a povrch posypeme horkými upraženými oříšky. A ještě vše pokropíme troškou javorového sirupu. Velice jednoduché a dobré.
(Jamie Oliver: "Návraty šéfkuchaře", díl "Vegetariáni", seriál BBC2, zařazeno a upraveno pro DDK v březnu 2004)
Suroviny:
Postup přípravy:
Dvě hrstky pekanových ořechů nebo mandlí dáme na plech, přidáme asi jednu hrst moučkového cukru a čtyři lžíce vody. Dobře promícháme až se vlhká cukrová směs na oříšky nalepí. Pak je rozprostřeme po celém povrchu plechu a opražíme v rozehřáté troubě při 180°C asi za 40 minut.
Mezitím uvaříme hodně silnou kávu - espresso. Do každé skleničky dáme asi dvě velké porce dobré vanilkové zmrzliny, do poloviny skleničky nalijeme studenou kávu a povrch posypeme horkými upraženými oříšky. A ještě vše pokropíme troškou javorového sirupu. Velice jednoduché a dobré.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář