Mražený jogurt s ovocem a medem
22. 3. 2008
Mražený jogurt s ovocem a medem
(Jamie Oliver: "Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí, str. 89, Spektrum Grafik, 2003)310 g dobrého mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky aj.) 500 g bílého jogurtu 2 lžíce dobrého medu
Příloha: kornoutky nebo oplatky
Postup přípravy:
Ovoce vyjmeme z mrazáku a nasypeme do mixéru a 30 vteřin mixujeme. Pak přidáme chladný jogurt, med a směs mixujeme dohladka. Ochutnáme jestli je dost sladká. Ovoce se obvykle mrazí, když je zralé a nejsladší, takže by to mělo být v pořádku. Pokud ne, přidáme ještě trochu medu. Směs by se měla dát nabírat lžící, takže ji klidně můžeme sníst přímo z mísy, nebo ji dáme do mísy s víkem a strčíme do mrazáku, kde pár týdnů vydrží.
(Jamie Oliver: "Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí, str. 89, Spektrum Grafik, 2003)
Mražený jogurt - s mraženým ovocem a medem podle tohoto předpisu je skoro jako zmrzlina. Může mít příchuť jakou si vybereme, a je moc dobrý a osvěžující. Ale kromě toho je jeho příprava rychlá, protože nemusíme nic šlehat ani mrazit. Stačí si vzít na pomoc starý věrný mixér a trochu mraženého ovoce. Ovoce musí být ale opravdu (!) zmražené a jogurt musí být z ledničky - hodně studený.Suroviny:
Příloha: kornoutky nebo oplatky
Postup přípravy:
Ovoce vyjmeme z mrazáku a nasypeme do mixéru a 30 vteřin mixujeme. Pak přidáme chladný jogurt, med a směs mixujeme dohladka. Ochutnáme jestli je dost sladká. Ovoce se obvykle mrazí, když je zralé a nejsladší, takže by to mělo být v pořádku. Pokud ne, přidáme ještě trochu medu. Směs by se měla dát nabírat lžící, takže ji klidně můžeme sníst přímo z mísy, nebo ji dáme do mísy s víkem a strčíme do mrazáku, kde pár týdnů vydrží.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář