Pečený bůček nadívaný broskvemi
6. 6. 2007
Jamieho pečený vepřový bůček s broskvemi
(Jamie Oliver: "Kuchař bez čepice", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmigham, 1999)
Vepřové maso, broskve, tymián a máslo vytvářejí jednu z nejlahodnějších kombinací. Vyzkoušíme si to také.
Suroviny pro 6 porcí:
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 220°C. Do kůže uděláme centimetr od sebe hlubší zářezy, klidně zajedeme až do masa. Potom nožem opatrně oddělíme maso od kostí. Tymián utřeme s máslem, přidáme sůl a pepř. Takto ochucené máslo rozdělíme do otvorů mezi kostmi a masem, pouze trochu si dáme stranou. Dále do otvorů umístíme co nejvíce broskví. Maso opět přitlačíme ke kostem a pevně je ovážeme režnou nití, aby s v něm broskve držely. Uložíme na plech nebo do pekáče, obložíme zbylými broskvemi a vším, co chceme podávat zároveň s masem. Může to být pastinák, brambory, celer, topinambury aj. Navrch položíme zbytek ochuceného másla. Pečeme asi hodinu.