Půlnoční pánev aneb snídaně šampionů
6. 6. 2007
Půlnoční pánev aneb snídaně šampiónů
(Z pořadu Jamie Oliviera:"Šefkuchař bez čepice", pořad BBC2 na TV Spektrum, červen 2001)
Suroviny:párečky žampiony rajčata na půlky slanina vejce sendvičový chléb na plátky
(Poznámka: množství jednotlivých surovin přizpůsobíme počtu svých půlnočních hostů.)
Postup přípravy:
Na pánev rozehřátou na střední teplotu dáme celé párečky, osmahneme do hněda, pak přidáme houby (žampiony), pánev natřeseme a houby pěkně osmahneme. Přidáme rajčata pokrájené na půlky a položíme je rozříznutou plochou na horké dno pánve. Všechno se nám již hezky smaží; je to ta nejsnadnější smaženice. Vše se vlastně děje postupně: napřed dáme párky, neboť trvají nejdéle, potom houby, pak rajčata a nakonec anglickou slaninu. Nejlépe když máme pěknou slaninu, stačí docela obyčejná slanina ze supermarketu. Je suchá a nemá v sobě žádnou tu hnusnou vodu, takže se tolik nescvrkne. Chceme, aby slanina byla pěkně křupavá. Zatím co na to čekáme. Zapneme si gril (opékač) k opečení toastů. Nakrájíme silnější plátky sendvičového chleba, osmahneme je na grilu dozlatova. Rajčata jsou již pěkně dohněda a teď přijde to nejdůležitější - natřást pánví, aby vše bylo stejnoměrně na ní rozprostřeno. Do pánve rozbijeme vejce a trochu jí nakláníme ze strany na stranu, aby se bílek roztekl všude a pěkně nám součásti omeletky spojil. Po usmažení dáme omeletu na velký talíř. Ono to kupodivu drží pěkně pohromadě. Pak ji ještě posypeme trochou mleté papriky. Když je omeleta zespoda již hotova a nahoře je ještě tekutý bílek, tak ji dáme ještě na 30 vteřin na gril, aby se vejce nahoře dodělala.
(Z pořadu Jamie Oliviera:"Šefkuchař bez čepice", pořad BBC2 na TV Spektrum, červen 2001)
Suroviny:
(Poznámka: množství jednotlivých surovin přizpůsobíme počtu svých půlnočních hostů.)
Postup přípravy:
Na pánev rozehřátou na střední teplotu dáme celé párečky, osmahneme do hněda, pak přidáme houby (žampiony), pánev natřeseme a houby pěkně osmahneme. Přidáme rajčata pokrájené na půlky a položíme je rozříznutou plochou na horké dno pánve. Všechno se nám již hezky smaží; je to ta nejsnadnější smaženice. Vše se vlastně děje postupně: napřed dáme párky, neboť trvají nejdéle, potom houby, pak rajčata a nakonec anglickou slaninu. Nejlépe když máme pěknou slaninu, stačí docela obyčejná slanina ze supermarketu. Je suchá a nemá v sobě žádnou tu hnusnou vodu, takže se tolik nescvrkne. Chceme, aby slanina byla pěkně křupavá. Zatím co na to čekáme. Zapneme si gril (opékač) k opečení toastů. Nakrájíme silnější plátky sendvičového chleba, osmahneme je na grilu dozlatova. Rajčata jsou již pěkně dohněda a teď přijde to nejdůležitější - natřást pánví, aby vše bylo stejnoměrně na ní rozprostřeno. Do pánve rozbijeme vejce a trochu jí nakláníme ze strany na stranu, aby se bílek roztekl všude a pěkně nám součásti omeletky spojil. Po usmažení dáme omeletu na velký talíř. Ono to kupodivu drží pěkně pohromadě. Pak ji ještě posypeme trochou mleté papriky. Když je omeleta zespoda již hotova a nahoře je ještě tekutý bílek, tak ji dáme ještě na 30 vteřin na gril, aby se vejce nahoře dodělala.