Vánoční pečená kuřata
6. 6. 2007
Vánoční pečená kuřata
(Jamie Oliver:"Kuchař bez čepice", seriál BBC2 na TV Spektrum, 2000)
Suroviny:
Na náplň
Postup přípravy:
Petržel nakrájíme na délku asi na 4 - 6 dílu podle velikosti kořene. Koření vložíme do mísy. Zvlášť uvaříme brambory a nasypeme do mísy s kořením a necháme vychladnout. Přidáme sůl, pepř, česnek a hodně olivového oleje a vše dobře promísíme. Všechno kromě petržele nacpeme do kuřat a svážeme jim nožičky. Kousky petržele dovnitř kuřete nedáváme, ale položíme vedle něho na plech, aby se upekla zvlášť. Naplněné kuře se svázanými nožičkami můžeme ještě skrz naskrz propíchnout větvičkou rozmarýnu. Kuřata ještě osolíme, položíme je na pekáč, kolem rozložíme petržel a stroužky neloupaného česneku Pečeme 45 minu při 225°C.